Άγιος Βασίλης έρχεται, με μάσκα στη γενειάδα (εικόνες)

Άγιος Βασίλης έρχεται, με μάσκα στη γενειάδα (εικόνες)

Ο αγαπημένος των παιδιών φέτος θα τηρεί τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άγιοι Βασίληδες και άγγελοι με… μάσκα λόγω κορωνοϊού είναι η μόδα ανά την Ευρώπη για τα φετινά Χριστούγεννα, όπως κατέδειξε η σύναξη των… επαγγελματιών του κλάδου στο Βερολίνο.

Άγιος Βασίλης έρχεται, με μάσκα στη γενειάδα (εικόνες)-1

Η ετήσια συνάντηση με τίτλο «Νοικίαστε Άγιο Βασίλη και Αγγέλους», προφανώς για τη σύναψη συμφωνιών με επιχειρήσεις ενόψει των εορτών, έλαβε χώρα το Σάββατο στο παλαιό αεροδρόμιο του Βερολίνου, το Τέμπελχοφ, και είχε σημαντικές διαφορές από άλλες φορές.

Οι επίδοξοι Αγιοβασίληδες, αλλά και οι άγγελοι, τηρούσαν τις αποστάσεις, είχαν κάθε είδους προστατευτικά προσώπου αλλά και χεριών και τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία ότι σκοπεύουν να τηρήσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας που η πανδημία απαιτεί φέτος.

Άγιος Βασίλης έρχεται, με μάσκα στη γενειάδα (εικόνες)-2

Η κυριότερη διαφορά από άλλες χρονιές όμως ήταν ότι οι Αηβασίληδες που συνέρρευσαν από όλα τα μέρη στη Γερμανία ήταν σημαντικά λιγότεροι από άλλες χρονιές.

Ένας… λίγο πιο προχωρημένος Αη Βασίλης έφερε κι ένα ομοίωμα κορωνοϊού μαζί του, προφανώς για να τον ξορκίσει.

Άγιος Βασίλης έρχεται, με μάσκα στη γενειάδα (εικόνες)-3

Οι επαγγελματίες αγαπημένοι των παιδιών διατίθενται για ενοικίαση σε εμπορικά κέντρα, εταιρικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, νηπιαγωγεία κλπ, αλλά και για επισκέψεις σε σπίτια την παραμονή των Χριστουγέννων.

Άγιος Βασίλης έρχεται, με μάσκα στη γενειάδα (εικόνες)-4

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Αντρέας Πένσκι, διακόπτοντας για λίγο τα «Χο Χο Χο» του, οι Αηβασίληδες οφείλουν να ζητούν από τις οικογένειες που τους καλούν να αερίζουν καλά το σπίτι τους πριν έρθει ο Άγιος με τα δώρα, και να φορούν όλοι μάσκες όταν τους επισκεφθεί.

«Φέτος ούτε θα τραγουδάμε, ούτε θα παίρνουμε αγκαλιά τα παιδιά», εξήγησε, λέγοντας ότι τα δώρα θα προσφέρονται χωρίς καν χειραψίες.

Άγιος Βασίλης έρχεται, με μάσκα στη γενειάδα (εικόνες)-5

Ένας συνάδελφός του, ο Άλεξ Μάισνερ προσέθεσε με αποφασιστικότητα ότι «μπορεί φέτος να έχουμε το πρόβλημα του κορωνοϊού, αλλά αυτό δε θα μας σταματήσει από το να φέρουμε χαρά και χαμόγελα στα παιδιά!»

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή