Στο 50-50 οι πιθανότητες συμφωνίας Βρυξελλών-Λονδίνου

Στο 50-50 οι πιθανότητες συμφωνίας Βρυξελλών-Λονδίνου

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός λέει ότι όλα είναι στην κόψη του ξυραφιού

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιθανότητες μιας συμφωνίας για την ομαλή έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 50%, καθώς οι συνομιλίες, που επαναλήφθησαν την Κυριακή, «είναι στην κόψη του ξυραφιού», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

«Το ένστικτό μου είναι ότι βρισκόμαστε στο 50-50 αυτή τη στιγμή, και δε θεωρώ ότι μπορεί κανείς να είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα προκύψει κάποια επίλυση» στο ζήτημα, δήλωσε ο κ. Μάρτιν στην ιρλανδική κρατική ραδιοτηλεόραση RTE.

Η προσέγγισή του ήταν αρκετά πιο απαισιόδοξη σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις που μιλούσαν για την πιθανότητα συμφωνίας εντός των προσεχών ημερών.

«Η αίσθησή μου, έχοντας μιλήσει με ορισμένους από τους κύριους παράγοντες, είναι ότι υπάρχει ένα πολύ δύσκολο ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, αυτό σχετικά με τους ίσους όρους για όλους. Τα πράγματα είναι στην κόψη του ξυραφιού και είναι σοβαρά», τόνισε ο κ. Μάρτιν.

«Μπορεί να συνεχιστούν οι συνομιλίες ακόμη και μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης,» είπε ο Ιρλανδός ηγέτης, αναφερόμενος στη επικείμενη σύνοδο των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 10ης Δεκεμβρίου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή