Πολύ κοντά σε λύση φέρονται Βρετανία και ΕΕ για την αλιεία

Πολύ κοντά σε λύση φέρονται Βρετανία και ΕΕ για την αλιεία

Απομένει ανοικτό το γαλλογερμανικό αίτημα προς τη Βρετανία να ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σχεδόν οριστικοποιήσει τους όρους σχετικά με το επίπεδο πρόσβασης των πλοίων της ΕΕ σε θάλασσες εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης των 200 μιλίων του Ηνωμένου Βασιλείου, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη πηγές της ΕΕ.

Αυτό συνιστά σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit όσον αφορά τα δικαιώματα των ευρωπαϊκών στόλων να αλιεύουν στα βρετανικά χωρικά ύδατα, επισημαίνει η λονδρέζικη εφημερίδα.

Η μεγάλη πρόοδος που επιτεύχθηκε την Κυριακή το βράδυ αφήνει ένα γαλλογερμανικό αίτημα προς τη Βρετανία να ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ ως το τελευταίο εμπόδιο σε μια ιστορική συμφωνία εμπορίου και ασφάλειας, αναφέρει η Guardian.

Ωστόσο την άποψη ότι δεν έχει επιτευχθεί τίποτα καινούργιο στο θέμα ακόμα έγραψε δημοσιογράφος του δικτύου ITV σε μήνυμά του στο Twitter, επικαλούμενος πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

“Δεν υπήρξε καμία σημαντική πρόοδος στο θέμα της αλιείας. Τίποτα καινούργιο δεν επιτεύχθηκε σε αυτό σήμερα”, δήλωσε ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος την πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή