Κίνα: 23 νεκροί από διαρροή αερίου σε ορυχείο

Κίνα: 23 νεκροί από διαρροή αερίου σε ορυχείο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 23 ανέρχονται οι εργαζόμενοι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας διαρροής αερίου σε ανθρακωρυχείο στη νοτιοδυτική Κίνα, ενώ μόλις ένας διασώθηκε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Την Παρασκευή, 24 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν εξαιτίας διαρροής δηλητηριώδους αερίου στο ανθρακωρυχείο Ντιαοσουιντόνγκ. Βρίσκεται στον δήμο της Τσονγκτσίνγκ, αχανούς μητρόπολης περίπου 1.800 χιλιόμετρα από το Πεκίνο.

Ο απολογισμός των θυμάτων, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω χθες Κυριακή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Μόλις ένας άνθρωπος επέζησε, διευκρίνισε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς οι ανθρακωρύχοι αποσυναρμολογούσαν εξοπλισμό που παρέμενε αχρησιμοποίητος στο ορυχείο, το οποίο ήταν κλειστό για δύο μήνες.

Σύμφωνα με το Νέα Κίνα, τρεις άνθρωποι είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους σε αυτό το ανθρακωρυχείο το 2013.

Ακόμη 17 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε ορυχείο στην Τσονγκτσίνγκ τον Σεπτέμβριο, όταν πήρε φωτιά ιμάντας μεταφοράς φορτίου, προκαλώντας διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε θανατηφόρο επίπεδο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή