ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Μυστηριώδης ασθένεια οδηγεί εκατοντάδες στο νοσοκομείο

Ινδία: Μυστηριώδης ασθένεια οδηγεί εκατοντάδες στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του ενώ 227 έχουν νοσηλευτεί εξαιτίας μιας άγνωστης ασθένειας στην περιοχή Άντρα Πραντές της νοτιοανατολικής Ινδίας.

Οι ασθενείς παρουσίαζαν ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων από ναυτία μέχρι κρίσεις και λιποθυμίες, σύμφωνα με γιατρούς.

Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τα αίτια της ασθένειας, η οποία σάρωσε την πόλη Ελούρου μέσα στο Σαββατοκύριακο.  

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στο πλαίσιο της μάχης που δίνει η Ινδία κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς είναι η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως.

Το Άντρα Πραντές είναι μια από τις περιοχές που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα, με τα κρούσματα της COVID-19 να ανέρχονται σε 800.000. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο εγχώριο απολογισμό.

Ωστόσο, η COVID-19 δεν φαίνεται να είναι η αιτία των αυξημένων νοσηλειών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Υγείας της περιοχής δήλωσε ότι όλοι οι ασθενείς διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

«Οι άνθρωποι που αισθάνονταν άρρωστοι, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετούς αφού παραπονέθηκαν για τσούξιμο στα μάτια. Ορισμένοι λιποθύμησαν ή πάθαιναν κρίσεις», δήλωσε ιατρικός εργαζόμενος στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο του Ελούρου, μιλώντας στην εφημερίδα The Indian Express.

Εβδομήντα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 157 νοσηλεύονται ακόμα, αναφέρουν αξιωματούχοι.

Ο υπ. Υγείας του Άντρα Πραντές δήλωσε ότι τα δείγματα αίματος των ασθενών δεν είχαν καμία ένδειξη μόλυνσης από ιό.

«Αποκλείσαμε τη μόλυνση του νερού ή την ατμοσφαιρική ρύπανση ως πιθανές αιτίες αφότου οι αρμόδιες αρχές επισκέφθηκαν τις περιοχές όπου οι άνθρωποι νόσησαν»,  σημείωσε. «Πρόκειται για μια μυστηριώδη ασθένεια και μόνο η εργαστηριακή ανάλυση θα αποκαλύψει τι είναι».

Πηγή: BBC