Διαψεύδουν τις φήμες για την υγεία Χαμενεΐ

Διαψεύδουν τις φήμες για την υγεία Χαμενεΐ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. «Εξαιρετικά ανησυχητική» χαρακτήρισαν χθες με κοινή ανακοίνωσή τους οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας την πρόθεση του Ιράν να προχωρήσει σε εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 20%, αν δεν αρθούν κάποιες από τις κυρώσεις εις βάρος του. 

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ιράν ανακοίνωνε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θέτει εμπόδια στις διεθνείς πληρωμές που επιχειρεί να πραγματοποιήσει η χώρα προκειμένου να προμηθευτεί εμβόλια για τον κορωνοϊό μέσω του προγράμματος COVAX του ΠΟΥ.  

Επίσης, η ιρανική κυβέρνηση διέψευσε τις φήμες, που κυκλοφόρησαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, περί ξαφνικής επιδείνωσης της υγείας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, αγιατολάχ Χαμενεΐ. Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, οι εξουσίες του Χαμενεΐ πέρασαν προσωρινά στον γιο του, ενώ συγκλήθηκε το 88μελές συμβούλιο που αποφασίζει για τη διαδοχή σε περίπτωση αποδημίας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη. 

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή του Περσικού, η συμμαχία κατά του Ιράν ενισχύεται, μετά τα σημαντικά βήματα αποκλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στο Κατάρ και στις υπόλοιπες αραβικές χώρες του Κόλπου. Ενεργό ρόλο στη συμμαχία αυτή διαδραματίζει το Ισραήλ, το οποίο προ δεκαημέρου δολοφόνησε, κοντά στην Τεχεράνη, τον επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, ενώ βελτιώνει θεαματικά τις σχέσεις του με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή