Αμμοστρόβιλος σαρώνει την έρημο της Σαουδικής Αραβίας

Αμμοστρόβιλος σαρώνει την έρημο της Σαουδικής Αραβίας

Εντυπωσιακό θέαμα από το φυσικό φαινόμενο στην αλ-Τζάουφ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας σπάνιος αμμοστρόβιλος έπληξε την έρημο της Σαουδικής Αραβίας το περασμένο Σάββατο, χαρίζοντας ένα πολύ ιδιαίτερο θέαμα.

Ο ουρανός στην έρημο αλ-Τζάουφ πήρε καφέ χρώμα καθώς η θερμοκρασιακή διαφορά στα στρώματα του αέρα ύψωσε μαζί με τον θερμό αέρα κοντά στην επιφάνεια της γης μια σημαντική ποσότητα άμμου.

Το ομολογουμένως εντυπωσιακό θέαμα κοντά στην περιοχή αλ-Ρουσάν, συνέλαβε ο φακός διερχόμενου την έρημο οδηγού, με το βίντεο να δημοσιεύεται ακόμη και στις ΗΠΑ, όπου οι ανεμοστρόβιλοι αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον Δρα Αμπντάλα αλ-Μισνάντ, καθηγητή Κλιματικής Αλλαγής στο Πανεπιστήμιο αλ-Κάσιμ της Σαουδικής Αραβίας, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ανεμοστρόβιλους που έχουν καταγραφεί στη χώρα.

«Αυτός ο τύπος αμμοστρόβιλων θεωρείται πολύ σπάνιος, κι έτσι όταν συνέβη τράβηξε την προσοχή πολλών φωτογράφων. Πρόκειται για πολύ σύνθετο φαινόμενο και σπάνιο παγκοσμίως,» σχολίασε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya ο Σαουδάραβας καθηγητής.

Πηγή: ABC News, Al-Arabiya

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή