Αρμενία: Εκατοντάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Πασινιάν

Αρμενία: Εκατοντάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Πασινιάν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αρμενίας, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, αφότου ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αγνόησε το αίτημά τους να παραιτηθεί μετά τη συμφωνία εκεχειρίας με το Αζερμπαϊτζάν.

Με κεντρικό σύνθημα «Νικόλ είσαι προδότης» οι διαδηλωτές άκουσαν το κάλεσμα της αντιπολίτευσης που ζητεί την απομάκρυνση του Αρμένιου πρωθυπουργού από την εξουσία.

Ο Πασινιάν, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του Πρωθυπουργού σε μια ειρηνική επανάσταση τον Μάιο του 2018, δέχτηκε μια συμφωνία για να τερματιστεί η αιματηρή σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων για τον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις γύρω περιοχές, με τους αντιπάλους του να τον κατηγορούν πως οι χειρισμοί του οδήγησαν στην απώλεια εδαφών.

Ο ίδιος έχει αποδεχτεί την ευθύνη για την έκβαση της σύγκρουσης, αλλά τονίζει ότι τώρα είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και τη σταθεροποίηση της χώρας των περίπου τριών εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Ισκάν Σαγκατελιάν, ηγέτης της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε την έναρξη συντονισμένης πολιτικής ανυπακοής.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή