Η Μέρκελ ζητεί από τα κρατίδια αυστηρότερο λόκνταουν

Η Μέρκελ ζητεί από τα κρατίδια αυστηρότερο λόκνταουν

Η καγκελάριος είναι υπέρ εκτεταμένων διακοπών για τα σχολεία στις γιορτές

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι υπέρ αυστηρότερων περιορισμών λόγω του κορωνοϊού, όπως το εκ νέου κλείσιμο των καταστημάτων μετά τα Χριστούγεννα, δηλώνοντας στους βουλευτές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου την Τετάρτη ότι τα εμβόλια δεν αρκούν από μόνα τους να κάμψουν την πανδημία κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Μεταξύ των μέτρων που στηρίζει η κα Μέρκελ είναι και οι παρατεταμένες διακοπές των Χριστουγέννων για τα σχολεία.

Εδώ και έξι εβδομάδες η Γερμανία βρίσκεται σε μερικό λόκνταουν, με ανοικτά σχολεία και καταστήματα, αλλά κλειστή την εστίαση. Αυτό έχει περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, περί τα 20.000 ημερησίως.

Απευθυνόμενη στην Μπούντεσταγκ η κα Μέρκελ είπε ότι οι επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων θα πρέπει να ακολουθούν τις συμβουλές των επιστημόνων, που συνιστούν την ελάττωση των συναναστροφών.

«Καλό θα είναι να πάρουμε σοβαρά όσα μας λένε οι επιστήμονες,» δήλωσε. «Δε θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε τόσο πολύ κόσμο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, που είναι το τρίμηνο του χειμώνα, ώστε να δούμε μια σημαντική αλλαγή.»

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για τους περιορισμούς ανήκουν στα κρατίδια και δε λαμβάνονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο στη Γερμανία. Παρότι η καγκελάριος έχει πιέσει για αυστηρά μέτρα, κάποιοι ηγέτες κρατιδίων αντιστέκονται.

Η επίσημη συμβουλευτική ομάδα των επιστημόνων της Γερμανίας έχει προτείνει να αρχίσουν νωρίτερα απ΄ό,τι συνήθως οι φετινές σχολικές διακοπές για τις γιορτές και να επεκταθούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.

Η κα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη ότι τα σχολεία θα πρέπει να επεκτείνουν ως τις 10 Ιανουαρίου τις διακοπές τους ή να κάνουν τηλεμαθήματα έως τότε.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή