ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Συνετρίβη το σκάφος της SpaceX κατά την επιστροφή του (βίντεο)

Ικανοποιημένος δηλώνει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Έλον Μασκ

Συνετρίβη το σκάφος της SpaceX κατά την επιστροφή του (βίντεο)

Σε πύρινη μπάλα κατέληξε το ιδιωτικό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο του μεγιστάνα Έλον Μασκ και της εταιρίας του SpaceX, καθώς συνετρίβη στην επιφάνεια της Γης κατά την επιστροφή του από τη σύντομη πτήση του την Τετάρτη.

Συνετρίβη το σκάφος της SpaceX κατά την επιστροφή του (βίντεο)-1

Φωτ.REUTERS/Gene Blevins

Ο πύραυλος Starship SN8 εξερράγη κατά την προσγείωσή του από το δοκιμαστικό του ταξίδι που άρχισε από τις πυραυλικές εγκαταστάσεις της εταιρίας στο νότιο Τέξας. Οι εικόνες που αναμεταδόθηκαν απ’ ευθείας έδειξαν το σκάφος να πλησιάζει προσεκτικά την επιφάνεια της Γης αλλά να εξαφανίζεται σε μια μπάλα από φωτιά καθώς έφτανε στο έδαφος.

Η δοκιμαστική πτήση του πυραύλου διήρκεσε κάτι λιγότερο από επτά λεπτά, αλλά κατέδειξε ότι έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σωστά το σύστημα ώσης από την εταιρία του κ. Μασκ, με σκοπό τη μεταφορά ανθρώπων και 100 τόνων ωφέλιμου φορτίου για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη

Απτόητος ο δισεκατομμυριούχος κ. Μασκ, δήλωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter μετά την έκρηξη του πυραύλου: «Άρη, σου ερχόμαστε!»

Δικαιολόγησε μάλιστα τη συντριβή λέγοντας ότι κατά την κάθοδο η πίεση του καυσίμου στη δεξαμενή της κεφαλής ήταν χαμηλή, υποχρεώνοντας την καθοδική πορεία να γίνει με υψηλή ταχύτητα. Ωστόσο, πρόσθεσε, η εταιρία αποκόμισε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν από τη δοκιμαστική πτήση, και χαιρέτισε την ανοδική πορεία στην αρχή της πτήσης ως επιτυχία.

Πηγή: Reuters, The Guardian