ΚΙΝΑ

Φαντασμαγορική πόλη από πάγο, για την Πρωτοχρονιά (βίντεο)

Δημιουργήματα για επισκέπτες κάθε ηλικίας στη βόρεια Κίνα

Φαντασμαγορική πόλη από πάγο, για την Πρωτοχρονιά (βίντεο)

Μια παραμυθένια πόλη, όνειρου κάθε παιδιού που του αρέσουν τα χρώματα και οι πάγοι αποτελεί το φετινό δημιούργημα του φεστιβάλ πάγου και χιονιού σε πόλη της βόρειας Κίνας.

Σε βίντεο της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης, που αναδημοσιεύει και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, παρουσιάζονται οι πολύχρωμες δημιουργίες στην πόλη Χαρμπίν της επαρχίας Χέιλονγκτζιανγκ, που με τα περίτεχνα στολίδια και τον εντυπωσιακό φωτισμό μοιάζουν βγαλμένες από ταινία του Ντίσνεϊ.

Δεκάδες γλυπτά από πάγο, σε μορφές σπιτιών και άλλες, υποδέχονται τους επισκέπτες στο ετήσιο φεστιβάλ, όπου ακόμη και τα κινεζικά ιδεογράμματα παίρνουν μορφή στον πάγο.

Ο συνδυασμός των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων με τα κινεζικά πυροτεχνήματα χαρίζει φαντασμαγορικές εικόνες σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που προσέρχονται για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου (είναι ορατό και το 2021 με μεγάλα νούμερα)

Η δε λέξη παγόδα παίρνει άλλο… παγονόημα, με τα χρώματα να προσθέτουν στο μεγαλείο των γλυπτών ομοιωμάτων από πάγο των κινεζικών μεγάρων.

Πηγή: ABC News