ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

H Moderna ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εφήβους

H Moderna ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εφήβους

Την χορήγηση των πρώτων δόσεων εμβολίου σε εθελοντές ηλικίας από 12 έως κάτω των 18 ετών, ανακοίνωσε η Moderna την Πέμπτη, στο πλαίσιο της φάσης 2/3 της μελέτης για το υποψήφιο εμβόλιο έναντι της COVID-19 σε εφήβους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, η φάση 2/3 της μελέτης αναμένεται να εγγράψει στη διαδικασία 3.000 υγιείς εθελοντές από τις ΗΠΑ, ηλικίας από 12 έως κάτω των 18 ετών, ενώ οι πρώτοι έφηβοι εθελοντές έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου

Όπως συμπληρώνεται, η μελέτη έχει στόχο την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική νεαρότερη ηλικιακά ομάδα

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινάμε την Φάση 2/3 για το εμβόλιο mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ. Ο στόχος μας είναι, μέχρι την άνοιξη του 2021, να έχουμε εξασφαλίσει τα πρώτα δεδομένα που θα στηρίζουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς,» σχολίασε ο Στεφάν Μπανσέλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα προστατεύει τους εφήβους, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο στο φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας του», πρόσθεσε.