Καθυστερεί το εμβόλιο από Sanofi/GSK – Έδειξε χαμηλή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους

Καθυστερεί το εμβόλιο από Sanofi/GSK – Έδειξε χαμηλή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πειραματικό εμβόλιο κατά της COVID-19 των εταιρειών Sanofi και GlaxoSmithKline της Βρετανίας έδειξε ανεπαρκή ανοσοαπόκριση στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, όπως ανακοίνωσε η γαλλική φαρμακοβιομηχανία την Παρασκευή, ένα πλήγμα στις προσπάθειες εξεύρεσης τρόπων καταπολέμησης της πανδημίας.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια άλλη μελέτη το επόμενο έτος, με την ελπίδα ότι θα βρουν ένα πιο αποτελεσματικό εμβόλιο έως το τέλος του 2021.

Το πρόγραμμα «καθυστερεί προκειμένου να βελτιωθεί η ανοσολογική αντίδραση στους πιο ηλικιωμένους», επεσήμαναν οι φαρμακευτικές εταιρείες σε ανακοίνωσή τους. 

Πλέον αναμένουν το εμβόλιό τους κατά της Covid-19 να είναι διαθέσιμο το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ αρχικά σκόπευαν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση το πρώτο εξάμηνο του 2021 και να παραδώσουν ένα δισεκατομμύριο δόσεις μέσα στο ίδιο έτος.

Η Sanofi είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι σκόπευε να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης σε ανθρώπους στα τέλη Δεκεμβρίου. Όμως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών πρώτης και δεύτερης φάσης έδειξαν αντίδραση κατώτερη της αναμενόμενης.

Η ανοσολογική αντίδραση στους ενήλικες 18 με 49 ετών «ήταν αντίστοιχη με αυτή των ασθενών που ανέρρωσαν από Covid-19», όμως η αντίδραση ήταν ανεπαρκής στους πιο ηλικιωμένους, διευκρίνισαν οι εταιρείες.

Πηγή: REUTERS,AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή