Η «11η Σεπτεμβρίου» της πανδημίας

Η «11η Σεπτεμβρίου» της πανδημίας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεινή κατάσταση έχουν περιέλθει οι ΗΠΑ, που πλήττονται με δριμύτητα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Την Τετάρτη, ακριβώς δύο εβδομάδες μετά τους εορτασμούς της Ημέρας των Ευχαριστιών, κατεγράφη ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από COVID-19, οι οποίοι ανήλθαν σε 3.124, υπερβαίνοντας τον τραγικό απολογισμό της 11ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι ημερήσιοι θάνατοι ξεπερνούν το όριο των τριών χιλιάδων. Ταυτόχρονα, δραματική αύξηση εμφανίζουν και οι νέες νοσηλείες λόγω κορωνοϊού, ενώ κάποιες πολιτείες, όπως το Τέξας, το Ρόουντ Αϊλαντ και η Καλιφόρνια, στήνουν νοσοκομεία εκστρατείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πλημμυρίδα των ασθενών. Εξαιρετικά μεγάλη είναι και η πίεση στις ΜΕΘ, που βρίσκονται στα όρια. 

Σε νέα φάση μπήκαν οι κλινικές μελέτες του εμβολίου της Moderna. Αυτή τη φορά η εταιρεία αναζητεί να διαπιστώσει πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το σκεύασμά της σε παιδιά και εφήβους. Στη νέα κλινική μελέτη θα συμμετάσχουν τρεις χιλιάδες Αμερικανοί έφηβοι, ηλικίας από 12 έως 18 ετών, οι οποίοι θα λάβουν, όπως όλοι οι άλλοι, δύο δόσεις του εμβολίου, ανά 28 ημέρες. Στόχος της Moderna είναι να έχει έτοιμα τα συμπεράσματά της για τους παιδικούς εμβολιασμούς πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Eνώ Ευρώπη και ΗΠΑ μάχονται με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο εφιάλτης ενός τρίτου κύματος στοιχειώνει εκ νέου την Ιαπωνία. Την Τετάρτη η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ λοιμώξεων, με 2.881 κρούσματα, και ήδη οι υγειονομικοί φορείς απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδέψουν επ’ ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς. Επίσης, ζητήσαν από την κυβέρνηση την άμεση κατάργηση του επιδοτούμενου προγράμματος για την ανάκαμψη του εσωτερικού τουρισμού «Go To Travel».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή