ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα απορρίπτει τα συμπεράσματα της Ε.Ε.

Η Άγκυρα απορρίπτει τα συμπεράσματα της Ε.Ε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μπορεί να καταδίκασε τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, όμως η ανακοίνωση δεν καταδικάζει όλους τους Ευρωπαίους καθώς η Άγκυρα τονίζει πως γνωρίζει πως πολλές χώρες δεν υιοθετούν τη στάση αυτή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται πως «ορισμένες χώρες μέλη, καταχράστηκαν την αλληλεγγύη και το δικαίωμα βέτο των μελών της Ε.Ε. Τα μαξιμαλιστικά αιτήματα που έθεσαν και η άδικη στάση απέναντι στην Τουρκία, οδήγησαν την ΕΕ και την Τουρκία σε έναν φαύλο κύκλο. Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιζήμια για την Τουρκία και την ΕΕ για τα κοινά μας συμφέροντα όπως και για την ασφάλεια και τη σταθερότητα».

Η Άγκυρα αναφέρει πως «απορρίπτει τη μεροληπτική και παράνομη στάση της Ε.Ε. που γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία της ΕΕ δεν υιοθετεί. Αλλά αναγκαστικά τέθηκαν στα συμπεράσματα της Διάσκεψης Κορυφής της ΕΕ στις 10 Δεκεμβρίου, λόγω αλληλεγγύης και πίεσης βέτο, για τα περιφερειακά ζητήματα όπως της Ανατολικής Μεσόγειου, το Αιγαίο και την Κύπρο».

«Η Τουρκία, παρά τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας, για σταθερότητα στην περιοχής έχει πάντα δηλώσει πως είναι έτοιμη άνευ όρων διερευνητικές συνομιλίες», αναφέρει η ανακοίνωση.