ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βραζιλία: Στο «μικροσκόπιο» 58 ύποπτα περιστατικά αναμόλυνσης

Βραζιλία: Στο «μικροσκόπιο» 58 ύποπτα περιστατικά αναμόλυνσης

Συνολικά 58 ύποπτα περιστατικά αναμόλυνσης από την Covid-19, ερευνά το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, αφότου επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό ενός ανθρώπου που προσβλήθηκε εκ νέου από την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός

Το πρώτο περιστατικό ήταν μια 37χρονη υγειονομική στην πόλη Νατάλ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, που διαγνώστηκε θετική τον Ιούνιο και ξανά 116 ημέρες αργότερα, τον Οκτώβριο, ανέφερε χθες το υπουργείο.

Η αναμόλυνση επιβεβαιώθηκε από το ερευνητικό κέντρο FioCruz στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μέχρι στιγμής, 58 ύποπτα περιστατικά έχουν καταγραφεί και μελετώνται από τις αρχές, είπε η εκπρόσωπος Τύπου.

Σύμφωνα με την ίδια, στα περιστατικά αυτά περιλαμβάνονται ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί και η αναμόλυνσή τους πρέπει να επιβεβαιωθεί ως ξεχωριστή μόλυνση και όχι ως επανεμφάνιση της ίδιας μόλυνσης.

Η Πάολα Ρεσέντε, η ερευνήτρια του FioCruz που ανέλυσε την ακολουθία γονιδίου στην περίπτωση της γυναίκας στο Νατάλ, υποστήριξε ότι φαίνεται πως η ασθενής δεν είχε παράγει επαρκή αριθμό αντισωμάτων προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να μολυνθεί ξανά, έπειτα από περισσότερες από 90 ημέρες.

Η ίδια επισήμανε στο πρακτορείο Reuters ότι η γυναίκα μολύνθηκε από διαφορετικό στέλεχος του κορωνοϊού τη δεύτερη φορά.