ΚΟΣΜΟΣ

Περού: Ανεστάλησαν οι δοκιμές του εμβολίου της Sinopharm εξαιτίας παρενέργειας σε εθελοντή

Περού: Ανεστάλησαν οι δοκιμές του εμβολίου της Sinopharm εξαιτίας παρενέργειας σε εθελοντή

Στην αναστολή των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19 της κινεζικής Sinopharm προχώρησε το Περού, εξαιτίας μιας «σοβαρής παρενέργειας» που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η περουβιανή κυβέρνηση.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό «τελεί υπό διερεύνηση για να διακριβωθεί αν σχετίζεται με το εμβόλιο ή αν υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση».

Η εταιρεία Sinopharm Group Co Ltd, η οποία διενεργεί κλινικές δοκιμές στο Περού με περίπου 12.000 εθελοντές, ήταν έτοιμη να ολοκληρώσει την πρώτη φάση των δοκιμών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής από την covid-19 έχουν πεθάνει στο Περού περίπου 36.544 άνθρωποι.

«Η απόφαση να ανασταλούν προσωρινά οι κλινικές δοκιμές είναι ένα μέτρο ασφαλείας που προβλέπεται απο τους κανονισμούς και από τα πρωτόκολλα για την προστασία της υγείας των εθελοντών», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ο Τζερμάν Μάλαγκα, ο επικεφαλής ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Περού Cayetano Heredia, το οποίο συμμετέχει στην έρευνα, δήλωσε ότι ένας εθελοντής αισθάνθηκε αδυναμία στα πόδια, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters