ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Τους πρεσβευτές της ΕΕ ενημερώνει ο Μπαρνιέ

brexit-toys-presveytes-tis-ee-enimeronei-o-mparnie-561194254

Τη Δευτέρα αναμένεται να ενημερώσει τους πρεσβευτές της ΕΕ, για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών να συνεχίσουν να συνομιλούν για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Ο επικεφαλής διαπραγματευτής θα ενημερώσει τους πρεσβευτές της ΕΕ αύριο στις 8.30 π.μ. για την παρούσα κατάσταση στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε στο Twitter ο Σεμπάστιαν Φίσερ, εκπρόσωπος της ΕΕ για τη Γερμανία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ένωσης, προσθέτοντας ότι οι πρεσβευτές στη συνέχεια θα εξετάσουν την κατάσταση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συμφώνησαν σήμερα να «κάνουν το κάτι παραπάνω» τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, παρότι έχασαν την πιο πρόσφατη προθεσμία που είχαν θέσει ώστε να αποτρέψουν μια ταραχώδη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στα τέλη του μηνός.

Πηγή: Reuters