Brexit: Τους πρεσβευτές της ΕΕ ενημερώνει ο Μπαρνιέ

Brexit: Τους πρεσβευτές της ΕΕ ενημερώνει ο Μπαρνιέ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα αναμένεται να ενημερώσει τους πρεσβευτές της ΕΕ, για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών να συνεχίσουν να συνομιλούν για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Ο επικεφαλής διαπραγματευτής θα ενημερώσει τους πρεσβευτές της ΕΕ αύριο στις 8.30 π.μ. για την παρούσα κατάσταση στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε στο Twitter ο Σεμπάστιαν Φίσερ, εκπρόσωπος της ΕΕ για τη Γερμανία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ένωσης, προσθέτοντας ότι οι πρεσβευτές στη συνέχεια θα εξετάσουν την κατάσταση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συμφώνησαν σήμερα να «κάνουν το κάτι παραπάνω» τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, παρότι έχασαν την πιο πρόσφατη προθεσμία που είχαν θέσει ώστε να αποτρέψουν μια ταραχώδη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στα τέλη του μηνός.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή