Φτάνουν και στον Κάναδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

Φτάνουν και στον Κάναδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19 αναμένεται να φθάσουν στον Καναδά από ώρα σε ώρα με περισσότερες της αρχικής παρτίδας των 30.000 να φθάνουν τη Δευτέρα, δήλωσε στο δίκτυο CBC ο αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για τη διανομή του εμβολίου στη χώρα.

Οι δόσεις θα διανεμηθούν σε 14 κέντρα στον Καναδά, με τους πιο ευάλωτους, περιλαμβανομένων των ηλικιωμένων που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και των υγειονομικών, να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

«Ορισμένες πτήσεις θα φθάσουν την Κυριακή και ορισμένες τη Δευτέρα», δήλωσε ο αντιστράτηγος Ντάνι Φόρτιν στην Καναδική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Τα εμβόλια έφυγαν από το Βέλγιο, όπου παρήχθησαν.

Το χρονοδιάγραμμα διανομής προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, και τα σημεία χορήγησης του εμβολίου θα αυξηθούν σιγά σιγά σε περίπου 200, αρχής γενομένης αυτήν την εβδομάδα, είπε ο Φόρτιν.

Ο Καναδάς αναμένεται να εγκρίνει ένα δεύτερο εμβόλιο από τη Moderna «αρκετά σύντομα» και η χώρα θα είναι έτοιμη να δεχθεί φορτία αυτού του εμβολίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή