ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Όλο και αυστηρότερα μέτρα σε Λονδίνο, Ολλανδία και Ν. Κορέα

Στη Γερμανία δεν αναμένεται χαλάρωση τους επόμενους μήνες

Όλο και αυστηρότερα μέτρα σε Λονδίνο, Ολλανδία και Ν. Κορέα

Μπορεί να πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, όμως η εξάπλωση του κορωνοϊού υποχρεώνει περιοχές όπως το Λονδίνο και χώρες όπως η Ολλανδία αλλά και η Νότια Κορέα να αυστηροποιήσουν ξανά τα περιοριστικά τους μέτρα.

Έτσι το Λονδίνο αναμένεται την Τετάρτη να περάσει ξανά στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, από το δεύτερο στο οποίο βρίσκεται, κάτι που σημαίνει ότι εν μέσω εορτών θα κλείσουν εστιατόρια, παμπ, μπαρ κλπ. και θα περιοριστούν οι κοινωνικές συναθροίσεις εκ νέου, σύμφωνα με το BBC.

Παράλληλα στη Γερμανία στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Μέρκελ δήλωσε στο δίκτυο RTL ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή την Τετάρτη είναι απίθανο να αρθούν στις αρχές του νέου έτους, καθώς Ιανουάριος και Φεβρουάριος ευνοούν τη μετάδοση των ιών, όπως είπε.

Στην Ολλανδία το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει την άμεση είσοδο της χώρας σε αυστηρό λόκνταουν, που θα περιλαμβάνει το κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων επί πέντε εβδομάδες. Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στις 8 μ.μ. θα είναι σκληρότερα από εκείνα του ανοιξιάτικου λόκνταουν, όταν τα καταστήματα είχαν παραμείνει ανοικτά.

Σχολεία κλείνουν και στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Σεούλ και στα περίχωρά της, καθώς η χώρα που είχε θεωρηθεί υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ