Χορηγήθηκε το πρώτο εμβόλιο στις ΗΠΑ

Χορηγήθηκε το πρώτο εμβόλιο στις ΗΠΑ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα να χορηγεί το εμβόλιο της Pfizer κατά της COVID-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, στιγμή που αποτελεί καθοριστική στροφή στις προσπάθειες των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν την επέλαση του φονικού ιού. 

Η νοσηλεύτρια σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Σάντρα Λίντσεϊ έλαβε την πρώτη δόση στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε το γεγονός σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Χορηγήθηκε το πρώτο εμβόλιο. Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ. Συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο», αναφέρει. 

Το Northwell Health, που είναι το μεγαλύτερο σύστημα υγείας στη Νέα Υόρκη, διοικεί ορισμένα από τα νοσοκομεία των ΗΠΑ που έχουν επιλεχθεί για τη χορήγηση των πρώτων εμβολίων των Pfizer/BioNTech εκτός δοκιμών. 

Το εν λόγω εμβόλιο έλαβε έγκριση για επείγουσα χρήση από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές την Παρασκευή αφού διαπιστώθηκε ότι είναι 95% αποτελεσματικό στο να εμποδίζει την COVID-19, σε μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή. 

Επιπλέον, χθες Κυριακή ξεκίνησε η μεταφορά των πρώτων 2,9 εκατ. δόσεων σε κέντρα διανομής σε ολόκληρη τη χώρα, μόλις 11 μήνες αφού καταγράφηκαν τα πρώτα εγχώρια κρούσματα. 

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 16.286.343 κρούσματα και 299.489 θανάτους από τον κορωνοϊό. 

Νοσοκομεία στο Τέξας, τη Γιούτα και τη Μινεσότα έχουν αναφέρει ότι αναμένουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου για άμεση χορήγηση. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή