Οι παραδόσεις που «στολίζουν» τη διάθεσή μας

Οι παραδόσεις που «στολίζουν» τη διάθεσή μας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φετινή χρονιά η καθημερινότητά μας διαταράχθηκε κατά πρωτόγνωρο τρόπο. Προσωπικοί εορτασμοί, γενέθλια και γάμοι ματαιώθηκαν, όπως συνέβη και με τις πιο συλλογικές εκδηλώσεις. Παρότι η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει ανησυχητική, οι ειδικοί προειδοποιούν: Μην «ακυρώσετε» τα φετινά Χριστούγεννα και τις μικρές προσωπικές ιεροτελεστίες και παραδόσεις. 

Είναι απολύτως αναγκαίο να ακολουθήσουμε τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις καθώς προσφέρουν δομή και προβλεψιμότητα στη ζωή μας και συμβάλλουν σημαντικά στη διαχείριση του άγχους και της αγωνίας μας. Φέτος πολλοί στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δένδρο νωρίτερα, προκειμένου να βελτιώσουν τη συλλογική διάθεση. Είναι μια άκρως αποτελεσματική πρακτική που γεννά αίσθηση ευδαιμονίας και ικανοποίησης, επειδή ανακαλούμε παλαιότερες μνήμες από την ίδια τελετουργία. Κάθε φορά που κρεμάμε στολίδια στο δένδρο, ενισχύεται η γιορτινή μας διάθεση.

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν απομονωμένοι λόγω των περιορισμών. Οι μικρές «ιεροτελεστίες» των Χριστουγέννων μπορούν να δημιουργήσουν ένα συναίσθημα σύνδεσης και επικοινωνίας με την υπόλοιπη κοινότητα, σπάζοντας τη μοναξιά. Ταυτόχρονα αυτές τις ημέρες πρέπει να θυμηθούμε όλα αυτά για τα οποία είμαστε ευγνώμονες διότι και αυτό ενισχύει την αίσθηση ικανοποίησής μας.

Σίγουρα τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα. Ομως, οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε θετικοί σε πείσμα των καιρών. Μας βοηθούν να εκτιμήσουμε τα καλά στη ζωή μας και να ανακαλέσουμε όλα τα όμορφα συναισθήματα από τις μνήμες μας. Παρότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, μην αμελήσετε, τονίζουν οι ειδικοί, να στολίσετε το δένδρο. Φέτος δεν θα μαζευτούν πολλοί γύρω του, αλλά θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα. 

Η ψυχρή πραγματικότητα, βέβαια, είναι ότι η επέλαση του κορωνοϊού εξακολουθεί. Ηδη, το Λονδίνο τέθηκε στην τρίτη και ανώτερη βαθμίδα περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19, ενώ η Πολωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο πανδημικό κύμα. Την ίδια στιγμή, ολόκληρη η Ιταλία θα θεωρηθεί «κόκκινη ζώνη» από τις 24 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή