ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σουηδία: Αριθμός ρεκόρ στις εισαγωγές σε νοσοκομεία

Σουηδία: Αριθμός ρεκόρ στις εισαγωγές σε νοσοκομεία

Τον υψηλότερο αριθμό ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία από την έναρξη της πανδημίας καταγράφει η Σουηδία, η κυβέρνηση της οποίας απέφυγε αρχικά να λάβει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να ανακόψει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, για να προστατεύσει την οικονομία.

Αντίθετα με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η σουηδική δεν συνέστησε τη χρήση χειρουργικών μασκών, δεν έκλεισε κανέναν τομέα της οικονομίας, ούτε επέβαλε lockdown, απλά προέτρεψε τους πολίτες να τηρούν οικειοθελώς τον κανόνα της επιλεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να φροντίζουν την ατομική τους υγιεινή.

Η χώρα των περίπου δέκα εκατομμυρίων κατοίκων πλέον καταγράφει πάνω από 7.500 θανάτους εξαιτίας της Covid-19, θνητότητα πολύ υψηλότερη από τους δείκτες που καταγράφουν οι γείτονές της. Ο αριθμός των θυμάτων είναι πάντως χαμηλότερος από εκείνους που καταγράφουν χώρες όπως η Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, χώρες που επέβαλαν πολύ αυστηρά μέτρα. Παρόλα αυτά, η ανησυχία αυξάνεται, λόγω του ραγδαίου ρυθμού εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, ειδικά στη Στοκχόλμη, όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται τελευταία στα πρόθυρα του κορεσμού.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT, 2.389 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters