Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 20 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 20 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Toυλάχιστον 20 μετανάστες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, πέθαναν σε ναυάγιο ανάμεσα στις ακτές της Βενεζουέλας και τις νήσους Τρινιδάδ και Τομπάγκο.

Η τοπική εισαγγελία διέταξε να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του πλοίου «Mis Recuerdos», όπως έκανε γνωστό από το Twitter ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ.

Επίσης το γραφείο του εισαγγελέα, που διενεργεί έρευνα για «εμπορία ανθρώπων» στην πολιτεία, έδωσε εντολή να συλληφθούν συνολικά έξι ύποπτοι για την υπόθεση.

Την Κυριακή δόθηκε στη δημοσιότητα ο προηγούμενος απολογισμός των Αρχών της Βενεζουέλας, που έκανε λόγο για 14 νεκρούς, εκ των οποίων οι 11 είχαν ανασυρθεί το απόγευμα του Σαββάτου. Όμως την Κυριακή βρέθηκαν και οι υπόλοιποι. 

Σημειώνεται ότι από την Γκουίρια αναχωρούν συχνά πλεούμενα φορτωμένα με πολίτες της Βενεζουέλας που προσπαθούν να μεταναστεύσουν στο Τρινιδάδ εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Περίπου εκατό εξ αυτών εξαφανίστηκαν κάνοντας το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι το 2018 και το 2019.

Μάλιστα, η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα καταγγέλλει ότι υπάρχουν διάφορες εγκληματικές ομάδες που εκμεταλλεύονται τη μετανάστευση από τη Βενεζουέλα προς το Τρινιδάδ και του Τομπάγκο, με τη συχνή υποστήριξη «διεφθαρμένων αξιωματούχων των τοπικών αρχών».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από πέντε εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας εγκατέλειψαν τη χώρα τους από το 2015, λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Περίπου 25.000 κατέφυγαν στο Τρινιδάδ και Τομπάγκο, νησιωτικό κράτος 1,3 εκατ. κατοίκων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή