ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γερουσία: Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων Μιτς Μακόνελ αναγνώρισε τη νίκη Μπάιντεν

Γερουσία: Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων Μιτς Μακόνελ αναγνώρισε τη νίκη Μπάιντεν

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ συνεχάρη τον Δημοκρατικό εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, βάζοντας τέλος στη μακρά σιωπή του σχετικά με το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης για τον Λευκό Οίκο.

Σε δηλώσεις που έκανε στη Γερουσία, ο κ. Μακόνελ αναγνώρισε τη νίκη των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο, μετά τη δημοσιοποίηση, χθες, των επίσημων αποτελεσμάτων από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων.

Σε μια δεκάλεπτη ομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας εξήρε κυρίως τη θητεία του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Μακόνελ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Σήμερα, θέλω να συγχαρώ τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν», προσθέτοντας πως «έχει αφοσιωθεί στο να υπηρετεί τον λαό εδώ και πολλά χρόνια».

Ο κ. Μακόνελ ανέφερε πως ήλπιζε σε ένα «διαφορετικό αποτέλεσμα» στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και επισήμανε πως «Όλοι οι Αμερικανοί μπορούν να είναι υπερήφανοι που το έθνος μας έχει μια γυναίκα εκλεγμένη αντιπρόεδρο για πρώτη φορά».

Από τις αρχές Νοεμβρίου, ο Μιτς Μακόνελ αψηφούσε την πίεση να αναγνωρίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας πως ο Τραμπ έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS