Πολιορκία δημοτικού μεγάρου στην Τουρκία από… πρόβατα (βίντεο)

Πολιορκία δημοτικού μεγάρου στην Τουρκία από… πρόβατα (βίντεο)

Η Άγκυρα έχει αποφύγει να κάνει λόγο για πράκτορες της Ελλάδας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανικό προκάλεσε στο δημοτικό μέγαρο της Νέαπολης (Νέβσεχιρ), στην Τουρκία η… πολιορκία του από πέντε ζωντανά το πρωί της Δευτέρας, καθώς ένα πρόβατο, μια κατσίκα και τρία αρνιά φαίνεται ότι αποφάσισαν να κάνουν τα… παράπονά τους στον δήμαρχο της πόλης τρομοκρατώντας όποιον περνούσε από το κτίριο, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε ο Δήμος Νεάπολης.

Η Νεάπολη είναι σημαντική πόλη στην Καππαδοκία, πρωτεύουσα νομού στην κεντρική Τουρκία, έχει 300.000 κατοίκους και φέρει σήμερα το όνομα Νέβσεχιρ (το οποίο σημαίνει ακριβώς Νεάπολη σε τουρκικά και περσικά).

Μέχρι το 1922 είχε συμπαγή ελληνικό πληθυσμό, πολλά μέλη του οποίου βρέθηκαν με το προσφυγικό κύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Ελλάδα, δημιουργώντας τη συνοικία της Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη και έναν αιώνα μετά πάντως φαίνεται πως οι Τούρκοι δυσκολεύονται να… ελέγξουν την κατάσταση στην πόλη αυτή.

Τα πέντε τετράποδα, προφανώς πεινασμένα μη βρίσκοντας κάτι βρώσιμο στο αστικό περιβάλλον, αλλά και αποπροσανατολισμένα, επιτέθηκαν σε τουλάχιστον τέσσερις άνδρες γύρω από το δημαρχείο της πόλης.

Παρά την παρέλευση τουλάχιστον 48 ωρών, η Άγκυρα παραδόξως δεν έχει ακόμη κατηγορήσει την Ελλάδα για το περιστατικό, αποφεύγοντας προς το παρόν να κάνει λόγο για… απρόκλητη επίθεση ή κατασκοπεία εκ μέρους των Ελλήνων. Οι πληροφορίες ότι σκοπεύει να αποκαλέσει την εμπλεκόμενη στο επεισόδιο κατσίκα «πολιορκητικό κριό της Αθήνας» ελέγχονται ως ανακριβείς.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, τα ζωντανά… συνελήφθησαν τελικά και μεταφέρθηκαν στη «Ζωούπολη», μια ειδική δομή που άνοιξε πέρυσι στη Νεάπολη για χαμένα και εγκαταλειμμένα ζώα . Μερικές ώρες αργότερα η κατσίκα, το πρόβατο και τα αρνάκια επεστράφησαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ακόμη δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί… καταγεγραμμένου περιστατικού επαναπροώθησης (pushback) των τετραπόδων από τις ελληνικές λιμενικές αρχές.

Με πληροφορίες από ABC News, Daily Sabah

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή