Δημοσίως την Παρασκευή θα εμβολιαστεί ο Μάικ Πενς – Την επόμενη εβδομάδα ο Μπάιντεν

Δημοσίως την Παρασκευή θα εμβολιαστεί ο Μάικ Πενς – Την επόμενη εβδομάδα ο Μπάιντεν

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή, δημόσια όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, θα λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Ο Πενς και η σύζυγός του Κάρεν θα εμβολιαστούν για να «ενισχύσουν την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στην εκστρατεία ανοσοποίησης που άρχισε αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 νωρίτερα φέτος, δεν έχει διευκρινίσει πότε ακριβώς θα το λάβει.

«Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να εμβολιαστεί και θα το κάνει όταν η ομάδα των γιατρών του κρίνει πως είναι κατάλληλο», ανέφερε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι. «Όμως η προτεραιότητά του είναι οι εργαζόμενοι των υγειονομικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε η ίδια.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα εμβολιαστεί την επόμενη εβδομάδα, επίσης δημόσια, όπως και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την Παρασκευή το πράσινο φως για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης σε όλη τη χώρα που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αναμένεται εξάλλου να δώσει μέσα στην εβδομάδα άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή