Ντόναλντ Τραμπ, ο ανεπιθύμητος γείτονας

Ντόναλντ Τραμπ, ο ανεπιθύμητος γείτονας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΛΜ ΜΠΙΤΣ. Στα σκληρά χρόνια της προεδρίας Τραμπ, οι πολιτικοί του αντίπαλοι έσφιγγαν τα δόντια και εύχονταν να πάει στο κλαμπ του, στο Παλμ Μπιτς, και να μην ξαναγυρίσει. 

Τώρα που έρχεται η ώρα να κάνει ακριβώς αυτό, δεν τον θέλουν οι γείτονες.

Η επιστολή κατοίκων του πολυτελούς παραθαλάσσιου θερέτρου της Φλόριντα προς τις δημοτικές αρχές αναφέρει ότι, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δεν έχει δικαίωμα να κατοικήσει μονίμως στο ιστορικό κτίριο Μαρ-α-Λάγκο. Τυπικά, ο Τραμπ είναι απλό μέλος του Μαρ-α-Λάγκο και δικαιούται, όπως και τα άλλα μέλη, να διαμένει εκεί το πολύ 21 ημέρες τον χρόνο, όπως αναφέρει το συμφωνητικό που υπέγραψε με τον δήμο του Παλμ Μπιτς το 1993. 

Ντόναλντ Τραμπ, ο ανεπιθύμητος γείτονας-1
H έπαυλη του Μαρ-α-Λάγκο βρίσκεται στο Παλμ Μπιτς, το πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο της Φλόριντα (φωτ. A.P. / Alex Brandon).

Ο Τραμπ είχε αγοράσει το τοπόσημο του Παλμ Μπιτς για τον εαυτό του, αλλά το κόστος συντήρησης ήταν τεράστιο, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να το μετατρέψει σε λέσχη, χρεώνοντας αρχικά 100.000 δολάρια και εν συνεχεία 200.000 δολάρια στα μέλη. Προκειμένου όμως να μην υπάρχει όχληση στην περιοχή και να μη μετατραπεί το Μαρ-α-Λάγκο σε πόλο έλξης τουριστών, είχε προσδιοριστεί ότι τα μέλη δεν θα ξεπεράσουν τα 500 και ότι τουλάχιστον τα μισά θα κατοικούν ή θα εργάζονται στο Παλμ Μπιτς. 

Οι παλαιές οικογένειες που κατοικούν στο Παλμ Μπιτς ανέχθηκαν τον θορυβώδη Νεοϋορκέζο Τραμπ όταν παραβίασε κανονισμούς της περιοχής, όπως αυτόν που απαγορεύει την ανέγερση ψηλού ιστού σημαίας, και όταν προκαλούσε, ακόμη και πριν από την προεδρία του, κυκλοφοριακό κομφούζιο με την άφιξή του. Αλλά φαίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε. 

«Το Παλμ Μπιτς διαθέτει πολλά ωραία ακίνητα και είναι σίγουρο ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα βρει κάποιο που θα ταιριάζει στις ανάγκες του», καταλήγει η επιστολή των κατοίκων του Παλμ Μπιτς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή