Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν

Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η διάγνωση έγινε με τεστ PCR, έπειτα από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα τεθεί σε απομόνωση για τις επόμενες επτά ημέρες.

Οπως τονίζει το Ελιζέ δεν είναι ακόμη γνωστό το πώς και πότε ο Μακρόν μολύνθηκε, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης, προκειμένου να εντοπιστούν και να ενημερωθούν οι πρόσφατες επαφές του.

Οπως διευκρινίζεται, όλα τα προσεχή ταξίδια του αναβάλλονται, ωστόσο ο ίδιος θα εξακολουθήσει να εκτελεί τα καθήκοντά του, ενώ θα πραγματοποιήσει κανονικά, μέσω τηλεδιασκέψεων, όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της γαλλικής Γερουσίας, σε απομόνωση μπαίνει και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, έχοντας τις τελευταίες ημέρες βρεθεί κοντά στον Γάλλο πρόεδρο.

Σε καραντίνα τέθηκε και η Μπριζίτ Μακρόν, χωρίς πάντως να έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Σε απομόνωση σειρά ηγετών

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τέθηκε επίσης σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ακύρωσε επίσημα ταξίδια και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση, καθώς -αν και δεν παρουσιάζει συμπτώματα- είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας την Τετάρτη.

Σε απομόνωση τέθηκε και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέρδο Σάντσεθ, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Μακρόν τη Δευτέρα.

Τις κινήσεις του περιορίζει και ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μιχόλ Μάρτιν, ο οποίος επίσης είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή