Φον ντερ Λάιεν: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

Φον ντερ Λάιεν: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσουν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, σήμερα Πέμπτη.

«Είναι η στιγμή της Ευρώπης» σημείωσε μέσω Twitter και πρόσθεσε: «Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Χθες, Τετάρτη, η πρόεδρος της Κομισιόν έχει ζητήσει οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, είχε σημειώσει πως όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύουν να ξεκινήσουν εμβολιασμούς κατά της COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου.

«Στη Γερμανία θα ξεκινήσουμε, εάν η έγκριση γίνει βάσει προγραμματισμού, στις 27 Δεκεμβρίου. Οι άλλες χώρες της Ε.Ε. θέλουν να είναι σε θέση να ξεκινήσουν από τις 27 Δεκεμβρίου», δήλωσε πριν από συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και στελέχη της εταιρείας BioNTech.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνεδριάζει για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech στις 21 Δεκεμβρίου.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να δώσει την τελική έγκρισή της για το εμβόλιο στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή