Βασιλιάς Σουηδίας: Η στρατηγική της χώρας για τον κορωνοϊό απέτυχε

Βασιλιάς Σουηδίας: Η στρατηγική της χώρας για τον κορωνοϊό απέτυχε

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στρατηγική της χώρας για τον κορωνοϊό απέτυχε, δήλωσε την Πέμπτη ο βασιλιάς της Σουηδίας, χαρακτηρίζοντας το 2020 ως μια «τραγική» χρονιά.

«Νομίζω πως αποτύχαμε. Έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων και αυτό είναι τραγικό», είπε o Κάρολος XVI Γουσταύος, μιλώντας κατά την ετήσια ανασκόπηση της βασιλικής οικογένειας, στον απόηχο και της ευρείας κριτικής που δέχεται η χώρα για τη γενικότερη στρατηγική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ο λαός μας έχει υποφέρει σε τεράστιο βαθμό, υπό δύσκολες συνθήκες», είπε ακόμη και αναφέρθηκε στους πολλούς Σουηδούς που δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν από κοντά τους δικούς τους ανθρώπους. «Είναι μια σκληρή και τραυματική εμπειρία να μην μπορείς να πεις ένα θερμό αντίο», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία, που έχει ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση από τις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, αποφεύγοντας τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, μετρά σχεδόν 350.000 κρούσματα και πάνω από 7.800 θανάτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή