Sputnik-V: Εμβολιάζονται οι Ρώσοι κοσμονάυτες

Sputnik-V: Εμβολιάζονται οι Ρώσοι κοσμονάυτες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία ξεκίνησε να εμβολιάζει τους κοσμοναύτες και το προσωπικό που σχετίζεται μαζί τους στην «Πόλη των Άστρων», μια κλειστή πόλη κοντά στη Μόσχα που φιλοξενεί το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos), οι κοσμοναύτες Νικολάι Τσουμπ και o Όλεγκ Αρτέμιεφ (φωτ.), πρώην μέλος του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έκαναν την Παρσκευή την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik-V.

H Ρωσία άρχισε να εμβολιάζει από τις αρχές του μήνα στην Μόσχα με το δικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τους γιατρούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περισσότερα από 200.000 άνθρωποι.

Η Όλγκα Μίνινα, διευθύντρια της τοπικής κλινικής, δήλωσε ότι οι κοσμοναύτες οικειοθελώς επέλεξαν να κάνουν το εμβόλιο Sputnik-V. Το εν λόγω εμβόλιο είναι ένα από τα πολλά που αναπτύσσει η Ρωσία και ένα από τα δύο που βρίσκονται στην τρίτη και τελική φάση των κλινικών δοκιμών που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει εμβολιασθεί ακόμη αλλά θα το πράξει «όταν αυτό θα είναι δυνατόν» για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή