Μέρκελ: Δείτε τους δικούς σας μέσω βιντεοκλήσης τα Χριστούγεννα

Μέρκελ: Δείτε τους δικούς σας μέσω βιντεοκλήσης τα Χριστούγεννα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προέτρεψε τους πολίτες της χώρας της να αποφύγουν τις επισκέψεις σε συγγενείς τα Χριστούγεννα και να προτιμήσουν τις βιντεοκλήσεις αντί για κατ’ ιδίαν ευχές, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Οι γυναίκες και οι άνδρες που υπηρετούν μακριά από την πατρίδα για να εγγυηθούν την ασφάλειά μας γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις περιορισμένη επαφή με τους αγαπημένους», είπε η Μέρκελ, κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου της βίντεο-ποντκαστ.

«Γνωρίζουν τι σημαίνει να μπορείς να επικοινωνήσεις μονάχα μέσω Skype, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί να είσαι μαζί τους», συμπλήρωσε.

«Αυτό που περιμένει πολλούς από εμάς τα Χριστούγεννα είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους σε αποστολές στο εξωτερικό», εξήγησε η Γερμανίδα καγκελάριος, έχοντας ως φόντο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η Γερμανία κατέγραψε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα και 702 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Πρόκειται για διπλάσιο αριθμό των μολύνσεων από εκείνον που καταγράφηκε στις 15 Δεκεμβρίου, μία ημέρα προτού η Γερμανία εισέλθει σε αυστηρό lockdown, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου.

Στις 27 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 στη Γερμανία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή