Γαλλία: Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Γαλλία: Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία θα αρχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμών της εναντίον της Covid-19 την ερχόμενη Κυριακή, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα θα ξεκινήσει με τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του για το εμβόλιο εναντίον της Covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ Pfizer με τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech, δίνοντας το «πράσινο φως» στην Ευρώπη για να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς μέσα σε μία εβδομάδα.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1» ο Βεράν δήλωσε ότι είναι πιθανό το νέο στέλεχος του κορωνοϊού να κυκλοφορεί στη Γαλλία, παρόλο που τα τεστ, τα οποία διενεργήθηκαν πρόσφατα, δεν το έχουν εντοπίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή