Τόκιο: Συστάσεις στους πολίτες να μείνουν σπίτι στις γιορτές

Τόκιο: Συστάσεις στους πολίτες να μείνουν σπίτι στις γιορτές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτροπή στους 14 εκατομμύρια κατοίκους του Τόκιο να μείνουν σπίτι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου απηύθυναν οι τοπικές αρχές, σε μια προσπάθεια να προληφθεί μια περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

«Θα ήθελα οι άνθρωποι να θέσουν ως προτεραιότητά τους τη ζωή πάνω από όλα τα άλλα την περίοδο για το τέλος του έτους και τον ερχομό της νέας χρονιάς», δήλωσε η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ελπίζω ότι ολόκληρες οικογένειες θα παραμείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών», σημείωσε.

Νότια Κορέα: Το ρεκόρ θανάτων φέρνει νέους περιορισμούς

Στο μεταξύ, την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων ατόμων στη Σεούλ και τις γύρω περιοχές αποφάσισαν οι αρχές της Νοτίου Κορέας, καθώς η χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν αντιστέκεται στις εκκλήσεις να επιβάλλει αυστηρό lockdown σε εθνικό επίπεδο, καθώς φοβάται ότι η νοτιοκορεάτικη οικονομία θα παραλύσει. Όμως οι τοπικές αρχές στη Σεούλ, στην επαρχία Κιόνγκι και στην πόλη Ιντσόν ανακοίνωσαν άνευ προηγουμένου περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις από την 23η Δεκεμβρίου ως την 3η Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή