«Αποκρουστικές» χαρακτήρισε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον τις αποκαλύψεις του Τύπου για σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής στον Λευκό Οίκο, όπου πολιτικοί σύμμαχοι του προέδρου τού πρότειναν να επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε ορισμένες πολιτείες με στόχο την ακύρωση της ήττας του στην αναμέτρηση με τον Τζο Μπάιντεν και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω. Είναι απίστευτο και σχεδόν σίγουρα χωρίς προηγούμενο», δήλωσε ο Μπόλτον σε συνέντευξή του στο CNN, προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του τα παρανοϊκά αυτά σενάρια αντανακλούν λιγότερο εγκληματική συμπεριφορά και περισσότερο παντελή ανικανότητα.
Οπως πρώτοι οι New York Times αποκάλυψαν, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε επεισοδιακή σύσκεψη στον Λευκό Οίκο υπό την προεδρία του Τραμπ, όπου συζητήθηκαν τρόποι αμφισβήτησης της νίκης Μπάιντεν στον ένα μήνα που έχει απομείνει μέχρι την ορκωμοσία του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επίσης πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι είπε ψέματα σε έρευνα του FBI, αλλά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες με την απονομή χάριτος από τον Τραμπ, εισηγήθηκε την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε πολιτείες για τις οποίες είχαν ενστάσεις οι Ρεπουμπλικανοί και τη διεξαγωγή εκ νέου των εκλογών. Το ίδιο υποστήριξε ο Φλιν, μιλώντας με δημοσιογράφο του συντηρητικού δικτύου Newsmax.
Αντιδρώντας στην κριτική του Μπόλτον, ο Τραμπ τον χαρακτήρισε «έναν από τους πιο κουτούς ανθρώπους στην Ουάσιγκτον» και απέρριψε ως ψευδολογία τα περί σκέψεων για στρατιωτικό νόμο. Τα σχετικά ρεπορτάζ των New York Times και άλλων μέσων ανέφεραν ότι η εισήγηση του Φλιν και άλλες, ακραίες προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στη σύσκεψη της Παρασκευής, ακόμη και από πιστούς συνεργάτες του προέδρου, όπως ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους και ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων της προεδρίας Πατ Σιπολόνε. Σε μια άλλη, αρνητική για τον Τραμπ εξέλιξη, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να διατάξει δικαστική έρευνα για επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του εκλεγμένου προέδρου, στην Ουκρανία, όπως ζητεί επίμονα ο Τραμπ.