Οδηγοί φορτηγών συγκρούονται με την αστυνομία στο Ντόβερ (εικόνες)

Οδηγοί φορτηγών συγκρούονται με την αστυνομία στο Ντόβερ (εικόνες)

Χιλιάδες φορτηγά περιμένουν επί μέρες να περάσουν στην ηπειρωτική Ευρώπη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ντόβερ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, καθώς πολλοί από τους 10.000 οδηγούς φορτηγών που περιμένουν να περάσουν ακτοπλοϊκώς στη Γαλλία, μετά τη σχετική συμφωνία Λονδίνου-Παρισίων, ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς, απαιτώντας ελεύθερη δίοδο.

Οδηγοί φορτηγών συγκρούονται με την αστυνομία στο Ντόβερ (εικόνες)-1

Στην περιοχή του Κεντ έχουν δημιουργηθεί ατέλειωτες ουρές φορτηγών παραμονές των Χριστουγέννων, καθώς το σύνορο ήταν κλειστό από τη γαλλική πλευρά επί 48 ώρες λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης του κορωνοϊού, με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ να παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Οδηγοί φορτηγών συγκρούονται με την αστυνομία στο Ντόβερ (εικόνες)-2

Εκατοντάδες οδηγοί βαρέθηκαν να περιμένουν και όρμησαν προς τους αστυνομικούς απαιτώντας να περάσουν ελεύθερα για να μπουν στα οχηματαγωγά που θα τους φέρουν στο Καλαί, στη Γαλλία.

Πολλοί από αυτούς φώναζαν στα αγγλικά (αν και μη Άγγλοι, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail) «ανοίξτε τα σύνορα», μαζί με χυδαίες ύβρεις για τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Άλλοι σφύριζαν, και κάποιοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, προξενώντας σκηνές χάους για μερικά λεπτά.

Οδηγοί φορτηγών συγκρούονται με την αστυνομία στο Ντόβερ (εικόνες)-3

Σε δηλώσεις τους Βρετανοί αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι την πληρώνουν οι ίδιοι, ενώ τα σύνορα τα είχε κλείσει η γαλλική πλευρά, μέχρι τη συμφωνία του κ. Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, για να χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Οδηγοί φορτηγών συγκρούονται με την αστυνομία στο Ντόβερ (εικόνες)-4

Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν επίσης ότι πολλοί οδηγοί φορτηγών έχουν μαζί τους ψευδή έγγραφα ότι είναι αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού.

Πηγή: Reuters, Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή