ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Φόρος τιμής στους τρεις πεσόντες αστυνομικούς

Μακρόν: Φόρος τιμής στους τρεις πεσόντες αστυνομικούς

Φόρο τιμής απέτισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στους τρεις αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Πουί-ντε-Ντομ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

«Είναι οι ήρωές μας. Επενέβησαν για να βοηθήσουν μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Πουί-ντε-Ντομ, τρεις χωροφύλακες σκοτώθηκαν, ένας τέταρτος τραυματίστηκε. Το Έθνος συμμερίζεται την οδύνη των οικογενειών. Για να μας προστατεύσουν, οι δυνάμεις μας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι τρεις αστυνομικοί, στελέχη της χωροφυλακής, έπεσαν νεκροί και ένας τέταρτος τραυματίστηκε από τα πυρά που δέχθηκαν από έναν 48χρονο άνδρα όταν έφτασαν σε σπίτι σε απομακρυσμένο χωριό, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για την κακοποίηση μιας γυναίκας θύμα ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν ανέφερε νωρίτερα σε μήνυμά του στο Twitter ότι «ο μανιακός βρέθηκε νεκρός» σήμερα το πρωί και ότι σπεύδει στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε σε μήνυμά του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι ο δράστης «βρέθηκε νεκρός μέσα στο όχημά του και πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε».

Οι χωροφύλακες που έχασαν τη ζωή τους είναι ο 21χρονος ταξίαρχος Αρνό Μαβέλ, ο 45χρονος υπολοχαγός Σιρίλ Μορέλ και ο 37χρονος επιλοχίας Ρεμί Ντιπουί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διευκρίνισε ότι δεν απειλείται η ζωή του τέταρτου χωροφύλακα που τραυματίστηκε.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές τουλάχιστον για μια δικαστική υπόθεση που αφορούσε την μη καταβολή διατροφής για ανήλικο τέκνο, σύμφωνα με αξιωματούχο της εισαγγελίας του Κλερμόν-Φεράν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters