«Καμπανάκι» για ελλείψεις προϊόντων στη Βρετανία

«Καμπανάκι» για ελλείψεις προϊόντων στη Βρετανία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση ότι μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις ουρές των φορτηγών στο λιμάνι του Ντόβερ και αποκατασταθούν οι εφοδιαστικές αλυσίδες, ίσως υπάρξουν ζητήματα με τη διαθεσιμότητα κάποιων νωπών τροφίμων, απευθύνει ο σύνδεσμος λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας (BRC).

Την ίδια ώρα, ήδη παρατηρούνται ελείψεις σε συγκεκριμένα είδη σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως χαρτί υγείας και αυγά, αναγκάζοντας μεγάλες εταιρείες να επιβάλουν περιορισμούς.

Συγκεκριμένα η Tesco, ανακοίνωσε προσωρινό πλαφόν στις αγορές ειδών που «εξαφανίζονται» από τα ράφια. Ειδικότερα, οι πελάτες δεν θα μπορούν να αγοράσουν περισσότερα από ένα πακέτο χαρτί υγείας, και πάνω από τρεις συσκευασίες ρυζιού, αυγών και σαπουνιού.

Η κίνηση αυτή γίνεται, σύμφωνα με την Tesco, για να «βοηθήσουμε όλους τους τους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα».

Σημειώνεται πως ο μερικός αποκλεισμός που εφάρμοσε η Γαλλία με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου, ιδιαίτερα μολυσματικού στελέχους του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να αποκλειστούν στο Ντόβερ πριν από τα Χριστούγεννα.

«Είναι καλή είδηση για τους καταναλωτές καθώς ξανάνοιξαν τα γαλλικά σύνορα, ωστόσο είναι σημαντικό τα φορτηγά να περάσουν τα σύνορα το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Άντριου Όπι, επικεφαλής του τμήματος τροφίμων και βιωσιμότητας στο BRC.

«Έως ότου αποσυμφορηθεί η κατάσταση και οι εφοδιαστικές αλυσίδες αποκατασταθούν, αναμένουμε να υπάρξουν θέματα με τη διαθεσιμότητα κάποιων νωπών τροφίμων», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Reuters, Mirror

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή