Νεοναζί ετοίμαζαν επίθεση στο δίκτυο ηλεκτρισμού των ΗΠΑ

Νεοναζί ετοίμαζαν επίθεση στο δίκτυο ηλεκτρισμού των ΗΠΑ

Αντίδραση για την ήττα του Αμερικανού προέδρου στις εκλογές του Νοεμβρίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια οργάνωση νεοναζί σκόπευε να προξενήσει φθορές στο δίκτυο ηλεκτρισμού στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ ως αντίποινα για την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από το FBI.

O απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ έχει σημαντικά ερείσματα μεταξύ των οπαδών της λεγόμενης «λευκής υπεροχής», κλείνοντας προσφάτως το μάτι σε μια μεγάλη τέτοια οργάνωση που φέρει το όνομα «Proud Boys». 

Ωστόσο επρόκειτο για μια άλλη, πολύ μικρότερη οργάνωση που εντόπισαν οι ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ, η οποία σχεδίαζε επιθέσεις στις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας ως αντίδραση στην ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως νικητή των προεδρικών εκλογών του περασμένου μηνός.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Associated Press, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από έναν νεαρό που οι αρχές σταμάτησαν στα σύνορα προερχόμενο από τον Καναδά, βρήκαν πάνω του σύμβολα των Ναζί και επρόκειτο να συναντήσει έναν έφηβο στο Οχάιο για τη συμμετοχή στη διοργάνωση πυρήνων νεοναζιστών στις ΗΠΑ με τελικό σκοπό την ανάληψη δράσης ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ωστόσο, οι εξελίξεις φέρεται να επέσπευσαν τα σχέδια δολιοφθορών εφόσον έχανε την προεδρική εκλογή ο κ. Τραμπ, όπως και έγινε. Στόχος τους ήταν επιθέσεις σε υποδομές ηλεκτρισμού το καλοκαίρι του 2021.

Τα έγγραφα του FBI κατονομάζουν τρία άτομα και αναφέρονται σε πολλά ακόμη με τα οποία είχαν επαφές.

Πηγή: Associated Press, The Independent

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή