Κοντά σε συμφωνία για το εμπόριο Ε.Ε. – Βρετανία

Κοντά σε συμφωνία για το εμπόριο Ε.Ε. – Βρετανία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit βρίσκονται Βρυξέλλες και Λονδίνο, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται τη νύχτα.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ ενημέρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ότι οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας θα συνεχίζονταν όλη τη νύχτα, καλώντας όσους καλύπτουν τη διαπραγμάτευση, η οποία πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού, «να κοιμηθούν λιγάκι».

«Ελπίζουμε ότι θα είναι εφικτό να αρχίσουμε νωρίς το πρωί», συμπλήρωσε αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης.

Κατά τον κ. Μαμέρ, οι δύο πλευρές εξετάζουν διεξοδικά κάποιες «λεπτομέρειες». Πάντως αναμένεται πως θα ανακοινωθεί όντως συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα του χαοτικού σεναρίου no deal.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης επρόκειτο να συνεδριάσουν υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να εγκρίνουν το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Τρεις διπλωματικές πηγές στην Ε.Ε. ανέφεραν από την πλευρά τους ότι τα κράτη μέλη πλέον κινούν διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας από 1ης Ιανουαρίου 2021, εφόσον οριστικοποιηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή