ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Ινδία: «Αν πας στο άλλο κόμμα, χωρίζουμε!»

Βουλευτής ζητά διαζύγιο επειδή η σύζυγος έφυγε από το κόμμα τους και πήγε στους αντιπάλους

Ινδία: «Αν πας στο άλλο κόμμα, χωρίζουμε!»

Τελεσίγραφο διαζυγίου έστειλε στη σύζυγό του Ινδός πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος για την απόφασή της να πάει στο αντίπαλο κόμμα ενόψει περιφερειακών εκλογών.

Σε μια εξέλιξη που μεταδόθηκε μετά… κόκκου άλατος και στη Βρετανία, ο Σαουμίτρα Καν, βουλευτής του κόμματος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, απείλησε δημοσίως τη σύζυγό του, Σουτζάτα Μοντάλ Καν με διαζύγιο μία ημέρα μετά την ένταξή της στο κόμμα που ελέγχει τη διακυβέρνηση στο ομόσπονδο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης. Εκεί πρόκειται να λάβουν χώρα περιφερειακές εκλογές με διεκδικητές τα δύο κόμματα.

Ο κος και η κα Καν που είναι ζευγάρι εδώ και μια δεκαετία, έγιναν έτσι από δυο… κόμματα χωριάτες, όταν τη Δευτέρα η κα Καν ανακοίνωσε από την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, την Κολκάτα (παλαιότερα γνωστή ως Καλκούτα) ότι φεύγει από το κόμμα του πρωθυπουργού και του συζύγου της και εντάσσεται στο αντίπαλο, αναφέροπντας πληθώρα αιτιών για την απόφασή της.

Η ανακοίνωση και τα… Βεγγαλικά της ξάφνιασαν όλη την Ινδία, καθώς η κα Καν έκανε λόγο για «διεφθαρμένους ηγέτες» με τρόπο που ίσως περιλάμβανε όχι μόνο τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κόμματός της αλλά και τον ίδιο τον σύζυγό της.

Ο κ. Καν απάντησε επίσης δημοσίως, ανακοινώνοντας ότι πλέον η σχέση τους φθάνει στο τέλος και απαίτησε από την (πρώην) σύζυγό του να πάψει να χρησιμοποιεί το επώνυμό του.

Σε μια δραματική αναφορά στο κόμμα των αντιπάλων, το TMC, ο κ. Καν διαμαρτυρήθηκε ότι «το TMC μού έκλεισε το σπίτι. Το TMC μού έκλεψε τη σύζυγό, που πήρε την αγάπη μου.»

Παραμένει άγνωστο ακόμη κατά πόσον η κινηματογραφική βιομηχανία της Ινδίας, γνωστή ως Μπόλιγουντ, αναζητεί νέους αστέρες.

Πηγή: ΒΒC