Συγκίνηση Φον Ντερ Λάιεν για τα πρώτα εμβόλια που εστάλησαν στα κράτη-μέλη

Συγκίνηση Φον Ντερ Λάιεν για τα πρώτα εμβόλια που εστάλησαν στα κράτη-μέλη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συγκίνησή της για την αποστολή των πρώτων εμβολίων, ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Είμαι συγκινημένη να βλέπω τα πρώτα εμβόλια που εστάλησαν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ταυτόχρονα. Σε λίγες ημέρες οι πρώτοι Ευρωπαίοι θα έχουν εμβολιαστεί. Σύντομα θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους. Μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

 

Το ταξίδι ξεκίνησε

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την μονάδα παραγωγής στο Πουρς του Βελγίου προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αφού πακετάραμε προσεκτικά τις δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, άρχισε η διανομή τους στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε tweet της, που συνοδεύει με βίντεο από την επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Τα ΜΜΕ κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή