Αγγλία: Στο 1/85 ο δείκτης επιπολασμού την εβδομάδα 12-18 Δεκεμβρίου

Αγγλία: Στο 1/85 ο δείκτης επιπολασμού την εβδομάδα 12-18 Δεκεμβρίου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσοστό των κρουσμάτων της COVID-19 στην Αγγλία εκτοξεύθηκε και πάλι την εβδομάδα 12 έως 18 Δεκεμβρίου με συνολικά περί τα 645.800 ενεργά κρούσματα – ένα κρούσμα ανά 85 άτομα – ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής (ONS).

«Το ποσοστό των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί συνέχισε να αυξάνεται κατακόρυφα στο Λονδίνο, την νότια και την νοτιοανατολική Αγγλία. Το Λονδίνο έχει πλέον το υψηλότερο ποσοστό θετικών διαγνώσεων», σύμφωνα με την ONS.

Την προηγούμενη εβδομάδα (5-11 Δεκεμβρίου) το ποσοστό των κρουσμάτων ήταν 1 ανά 95 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Την περασμένη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε αυστηρό lockdown στην περιφέρεια του Λονδίνου και την νοτιοανατολική Αγγλία με φόντο την εκτόξευση των κρουσμάτων της COVID-19, η οποία αποδόθηκε –όπως σημείωσε ο Μπόρις Τζόνσον- σε νέο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που δεν αυξάνει την επικινδυνότητα, αλλά την μεταδοτικότητα της επιδημίας.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή