ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Σίδνεϊ: Βροχή και κορωνοϊός κράτησαν τον κόσμο μακριά από τις παραλίες

Σίδνεϊ: Βροχή και κορωνοϊός κράτησαν τον κόσμο μακριά από τις παραλίες

Ο βροχερός καιρός και η πανδημία της COVID-19 κράτησαν τον κόσμο μακριά από τη διάσημη παραλία Μποντάι, παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο προορισμό για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Με τα εξωτερικά σύνορα της Αυστραλίας κλειστά και τις εγχώριες μετακινήσεις περιορισμένες, οι κάτοικοι του Σίδνεϊ ανέμεναν ότι θα είχαν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν τη διάσημη παραλία σχεδόν μόνοι, χωρίς ξένους επισκέπτες.

Ωστόσο, ο βροχερός καιρός και η πρόσφατη έξαρση του νέου κορωνοϊού στα βόρεια, παραθαλάσσια προάστια της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας -που έθεσε πάνω από 250.000 ανθρώπους σε lockdown για σχεδόν μία εβδομάδα- κράτησαν τον αριθμό των επισκεπτών σε χαμηλά επίπεδα.

Έως το μεσημέρι (τοπική ώρα), μόλις περίπου 100 άνθρωποι κολυμπούσαν, έκαναν σερφ και έβγαζαν φωτογραφίες μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχουν στήσει οι ναυαγοσώστες.

Λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα, η Αυστραλία τα έχει ως τώρα καταφέρει καλύτερα από τα περισσότερα άλλα ανεπτυγμένα κράτη στην αντιμετώπιση της COVID-19, με τα κρούσματα να είναι λίγο λιγότερα από 28.300 και 908 θανάτους. Σήμερα, εκτιμάται ότι τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 156.

Πηγή: Reuters