ΗΠΑ

Μυστήριο με την ισχυρή έκρηξη στο Νάσβιλ

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξέπεμψε μήνυμα για εκκένωση της περιοχής

Μυστήριο με την ισχυρή έκρηξη στο Νάσβιλ

Το FBI έχει αναλάβει πλέον την έρευνα της μυστηριώδους έκρηξης μεγάλης ισχύος από παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στο κέντρο της πόλης Νάσβιλ των ΗΠΑ το πρωί των Χριστουγέννων, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις ελαφρά τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι το τροχόσπιτο που εξερράγη κατά τις 6.30 το πρωί της Παρασκευής είχε λίγα λεπτά νωρίτερα εκπέμψει αυτομάτως μήνυμα για εκκένωση της περιοχής διότι σε 15 λεπτά θα ακολουθούσε έκρηξη.

Οι αστυνομικές αρχές δηλώνουν βέβαιες ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη επίθεση και όχι για κάποιο ατύχημα, αλλά αποφεύγουν να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Οι ερευνητές δεν διαθέτουν ακόμη κάποιο στοιχείο για το κίνητρο της επίθεσης. Αυτό που εκτιμούν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι πως όποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση προφανώς δεν είχε σκοπό ανθρώπινα θύματα, με πιθανότερο στόχο το κτίριο της αμερικανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών ΑΤ&Τ της πόλης του Τενεσί.

Ωστόσο τα πράγματα περιπλέκει τηλεφώνημα στην άμεσο δράση της πόλης πριν την έκρηξη, στο οποίο γινόταν λόγος για πυροβολισμούς που είχαν ακουστεί στο σημείο. Αυτό σύμφωνα με παρατηρητές μπορεί να δείχνει ότι σκοπός της επίθεσης ήταν να πληγούν οι αστυνομικοί που θα έσπευδαν στην περιοχή.

Με πληροφορίες από CNN, Reuters