Τα 5G πίσω από την επίθεση στο Νάσβιλ

Τα 5G πίσω από την επίθεση στο Νάσβιλ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΣΒΙΛ. Φόβους για τις επιπτώσεις των νέων δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G στην υγεία φέρεται να είχε εκφράσει ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο κέντρο του Νάσβιλ, με τις Αρχές να προσπαθούν να πιστοποιήσουν τα κίνητρά του, μετά τον εντοπισμό ιχνών DNA του στα συντρίμμια του τροχόσπιτου όπου βρισκόταν η βόμβα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 63χρονος δράστης και αυτόχειρας Τόνι Ουόρνερ είχε αποκαλύψει τις ανησυχίες του αυτές σε πελάτες του, οι οποίοι τον είχαν προσλάβει ως ειδικό ασφαλείας ηλεκτρονικών δικτύων.

Η τεράστια έκρηξη τα ξημερώματα των Χριστουγέννων προκάλεσε τρεις τραυματισμούς και μεγάλες υλικές ζημιές σε περισσότερα από 41 ιστορικά κτίρια, με τον εκρηκτικό μηχανισμό να έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό αυτοκινούμενου τροχόσπιτου έξω από κτίριο της τηλεφωνικής εταιρείας AT&T. Νωρίτερα, φέτος, θεωρίες συνωμοσίας κυκλοφόρησαν ευρέως στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, βάσει των οποίων τα δίκτυα 5G ευθύνονται για τη μετάδοση του κορωνοϊού. Οι θεωρίες αυτές οδήγησαν ακόμη και σε βανδαλισμούς κεραιών 5G στη Βρετανία. Οι ερευνητές του FBI εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να επέλεξε τα γραφεία της τηλεφωνικής εταιρείας, πιστεύοντας ότι οι διακομιστές στις εγκαταστάσεις της επιτρέπουν την καθολική παρακολούθηση των επικοινωνιών των Αμερικανών.

Τα 5G πίσω από την επίθεση στο Νάσβιλ-1
H φωτογραφία του Αντονι Κουίν Γουόρνερ που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI.

Το DNA του Ουόρνερ, που ανακαλύφθηκε στα συντρίμμια του οχήματος, εστάλη χθες στα εργαστήρια του FBI για να συγκριθεί με γενετικό υλικό της μητέρας του φερομένου ως δράστη. Οι Αρχές εξετάζουν, επίσης, το ενδεχόμενο ο Ουόρνερ να επεδίωκε να εκδικηθεί την AT&T για την απόλυση του τεχνικού τηλεπικοινωνιών πατέρα του, μετά την απορρόφηση της Bell South από την AT&T. Τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα αποκάλυψαν, χθες, ότι ο Ουόρνερ ανακοίνωσε πρόσφατα στην πρώην σύντροφό του ότι έπασχε από καρκίνο, για να της παραχωρήσει λίγο αργότερα το σπίτι και το αυτοκίνητό του. Μία ημέρα πριν από την εορτή των Ευχαριστιών, στα τέλη Νοεμβρίου, ο Ουόρνερ μεταβίβασε το σπίτι του στην πρώην σύντροφό του χωρίς χρηματικό τίμημα. Τη θεωρία συνωμοσίας για τα δίκτυα 5G προωθεί το ακροδεξιό κίνημα QAnon, που χαρακτηρίζει το δίκτυο κατασκοπευτικό εργαλείο στην υπηρεσία του «βαθέος κράτους», αλλά και ικανό να ευνοήσει τη μετάδοση του κορωνοϊού και να προκαλέσει καρκίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή