Ινδία: Γάμος με στολές και μάσκες και τη νύφη θετική στον κορωνοϊό (βίντεο)

Ινδία: Γάμος με στολές και μάσκες και τη νύφη θετική στον κορωνοϊό (βίντεο)

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γάμοι στην Ινδία είναι μία ιδιαίτερη και δύσκολη υπόθεση, αφού ο αριθμός των καλεσμένων είναι μεγάλος και η παράδοση απαιτεί τη συμμετοχή τους σε μία σειρά εορτασμών.

Όμως, με την εμφάνιση του κορωνοϊού πολλά άλλαξαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, καθώς η Ινδία έχει το δεύτερο υψηλότερο ιικό φορτίο στον κόσμο, με πάνω από 9,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Μάλιστα, πολλές πολιτείες έχουν επιβάλλει όριο καλεσμένων στους γάμους. 

Ωστόσο, σε ένα απομακρυσμένο χωριό της βόρειας Ινδίας, ένα ζευγάρι αποφάσισε να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου πάση θυσία, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα και αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές φορεσιές με υγειονομικές στολές και μάσκες. 

Ο λόγος; Η νύφη (σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters) είχε βρεθεί θετική στην covid – 19, λίγες ώρες πριν από τον γάμο και βρισκόταν σε απομόνωση. 

Μάλιστα, η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αυλή του κέντρου καραντίνας στο Μπαράν και το ανδρόγυνο αντάλλαξε όρκους και γιρλάντες, μπροστά από την ιερή φωτιά, ενώ ο ιερέας φορούσε και αυτός ειδική στολή που τον έκανε να μοιάζει με αστροναύτη. 

Όπως είπε το ζευγάρι, οι οικογένειες τους συμφώνησαν να παντρευτούν στο κέντρο καραντίνας, σε μια απλούστερη τελετή από εκείνες που συνηθίζονται. 

Σημειώνεται ότι το νιόπαντρο ζευγάρι, αμέσως μετά τον γάμο, τέθηκε σε απομόνωση στο κέντρο. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή