Μπάιντεν: Το Πεντάγωνο μάς βάζει εμπόδια

Μπάιντεν: Το Πεντάγωνο μάς βάζει εμπόδια

Ο εκλεγμένος πρόεδρος καταλογίζει ανευθυνότητα στο αμερικανικό υπουργείο Αμύνης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τη Δευτέρα το Πεντάγωνο ότι παρεμποδίζει την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας από τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, 10 ημέρες μετά τη συζήτηση στον Λευκό Οίκο περί της δυνατότητας επιβολής στρατιωτικού νόμου στη χώρα.

Ο εκλεγμένος με τη σημαία των Δημοκρατικών υποψήφιος κατηγόρησε το υπουργείο Αμύνης στην Ουάσιγκτον για ανευθυνότητα επειδή αρνείται, όπως λέει ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, να δώσει στην ομάδα του τις πληροφορίες που απαιτούνται για την κυβερνητική αλλαγή.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπάιντεν είπε ότι οι επιτελείς του αντιμετώπισαν «παρεμπόδιση από την πολιτική ηγεσία» του υπουργείου. Πρόσθεσε μάλιστα πως υπηρεσίες που είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του κράτους έχουν υποστεί «τεράστιο πλήγμα» υπό τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Μπάιντεν έκανε τις δηλώσεις αυτές μέσω ανάρτησης ομιλίας του κατόπιν ενημέρωσης από τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η ομάδα του βρέθηκε μπροστά σε εμπόδια τόσο από το Πεντάγωνο όσο και από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου. «Αυτό δεν είναι τίποτε λιγότερο από ανευθυνότητα,» είπε.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι αντίπαλοι των ΗΠΑ μπορεί να εκμεταλλευθούν τυχόν σύγχυση που μπορεί να προκύψει από την ελλιπή ενημέρωση που παρέχεται στο επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή