Τσαβούσογλου: Η Ρωσία δεν αποτελεί «εναλλακτική» έναντι ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Τσαβούσογλου: Η Ρωσία δεν αποτελεί «εναλλακτική» έναντι ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ με τον Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σχέσεις της Αγκυρας με τη Μόσχα «δεν αποτελούν εναλλακτική» για τους δεσμούς της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Τρίτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι.  

Το μήνυμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών έρχεται στον απόηχο των αμερικανικών κυρώσεων για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα των S-400, αλλά και τη συζήτηση στους κόλπους της Ε.Ε. σχετικά με την επιβολή κυρώσεων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι η Άγκυρα σκοπεύει να προχωρήσει στην παραγωγή του εντός της χώρας.

«Η Τουρκία ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες από τη Ρωσία για το εμβόλιο και ο Τούρκος υπουργός Υγείας ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο ότι όλα βαίνουν στη σωστή κατεύθυνση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή